Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΑ κε ΓΚΟΝΤΑ


Ένα ακόμη Δάνειο 16,7 εκατομμυρίων ευρώ ζητά ο Δήμος Ιωαννιτών.

Ο κος Δήμαρχος δεν καταλαβαίνει τίποτα. Δάνεια, Δάνεια, Δάνεια ....

Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει λάβει μέχρι σήμερα Δάνεια πάνω από 40 Εκατομμύρια Ευρώ.
Ετοιμαστείτε συμπολίτες για μαύρες μέρες.

Οι αυξήσεις σε Δημοτικά Τέλη, Τ.Α.Π., κ.λ.π. θα είναι αβάσταχτες.

Φτάνει πιά κε Γκόντα.! Πάρτε και κανένα Δάνειο για το σπίτι σας, όχι όλα στο Δήμο μας.

Γιατί ο Δήμος ανήκει στους Δημότες και όχι στον κάθε τυχόντα Δήμαρχο.


To βασικό άρθρο δημοσιεύτηκε στο epiruspost.gr
Στα τραπεζικά καταστήματα απεστάλη από τις αρχές Αυγούστου η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την σύναψη νέου δανείου από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων.

Την ώρα που ο Δήμος Ιωαννιτών έχει κατακτήσει μία από τις κορυφαίες θέσεις μεταξύ εκείνων με τις μεγαλύτερες οφειλές ανά την χώρα (βρίσκεται στην δέκατη θέση) και παρότι ουσιαστικά έχουμε εισέλθει στην προεκλογική περίοδο, η Δημοτική Αρχή δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να προχωρήσει στην λήψη ενός ακόμη δανείου της τάξης μάλιστα των 16,7 εκατομμυρίων ευρώ, δείχνοντας έτσι ότι αδιαφορεί πλήρως για την επόμενη ημέρα αλλά και για τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί στην περιοχή με την υπερχρέωση του Δήμου.

Η απόφαση σύναψης νέου δανείου είχε καταγγελθεί από την παράταξη «Ενότητα Πολιτών» η Δημοτική Αρχή όμως τήρησε σιγή ιχθύος. Μάλιστα από κύκλους της επιχειρήθηκε να καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.

Παρόλα αυτά η πρόσκληση, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, εστάλη στις τράπεζες στις 3 Αυγούστου. Η ΔΕΥΑΙ θέλει να συνάψει δάνειο ύψους 16,7 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό, όπως αναφέρεται, την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού που ανέρχεται στα 11,3 εκατομμύρια ευρώ και την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος της εταιρίας που φτάνει τα 5,3 εκατομμύρια.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΙ βέβαια παραμένει άγνωστο τόσο για τα περισσότερα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου όσο και για το δημοτικό συμβούλιο, αφού ουδέποτε έγινε σχετική συζήτηση ή απλά ενημέρωση.

Πέραν αυτού όμως η απόφαση της απερχόμενης δημοτικής αρχής να επιδιώξει την σύναψη ενός ακόμη δανείου, στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αποτελεί από μόνη της μείζον πολιτικό θέμα.

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αγαπητοί Αναγνώστες,

Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία του παρόντος ιστολογίου. Σκοπός του Ιστολογίου είναι η συγκέντρωση και διάχυση της πληροφορίας για γεγονότα, καταστάσεις, πρόσωπα στην περιοχή της Ηπείρου (και όχι μόνο) τα οποία συγκεντρώνουν το ενδιαφέρουν του κοινού με τον οποιοδήποτε τρόπο το ανταλαμβάνεται ο καθένας μας.
Σας προτρέπουμε να καταχωρείται τα σχόλια σας στο ιστολόγιο αυτό με σκοπό την Ανάδειξη των γεγονότων και καταστάσεων που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, παράγουν πολιτισμό, προστατεύουν τον πολίτη και το περιβάλλον, βοηθούν την ανάπτυξη και συμβάλλουν γενικότερα σε μία σωστή κοινωνία.
Επίσης σας προτρέπουμε να καταχωρείται τα σχόλια σας με σκοπό την γνωστοποίηση και κατάδειξη καταστάσεων και προσώπων που προβαίνουν σε Κατάχρηση Εξουσίας, παραγκωνισμό των πολιτών, είναι αγενείς και επιθετικοί, επιδεικνύουν αδιαφορία για προβλήματα και αιτήματα πολιτών, χρησιμοποιούν καταχρηστικούς μεθόδους στις επαφές τους (επαγγελματικές ή/και προσωπικές) είναι ιδιώτες, επαγγελματίες, δημόσιοι λειτουργοί ή/και αιρετοί άρχοντες.

Περιμένουμε τα άρθρα σας.